You are here

Mød din kollega

Med en række podcast og små film sætter vi praksis under LUP.

Serien Mød din kollega skal videreformidle erfaringer til inspiration på tværs af skoler og klubber - og på tværs af praksis indenfor den enkelte skole og klub.

Mød din kollega i en podcast nedenfor eller i en af de små film i menuen til højre.

 

Podcast: Mød din kollega

 • Introduktion til podcasten

  ”Mød din kollega” er en podcast, hvor lærere, pædagoger og andre interesserede kan møde læreren eller pædagogen i kernen af sit faglige element. I serien vil en række dygtige lærere og pædagoger dele erfaringer, skabe inspiration og udbrede viden. 

  Vi følger en undervisningsaktivitet samtidig med, at vi hører lærerens eller pædagogens refleksioner over fag, metoder og egen praksis.

  Hver episode er vinklet og har altså et tema. Det kunne være, at læreren, pædagogen eller teamet har en anderledes metode, bruger et nyt fagligt redskab, har løst en udfordring eller underviser ud fra en særlig didaktisk metode.

  Du kan høre en introduktion til podcasten her: 

  Listen to "Mød din kollega: Prolog" on Spreaker.

   

 • Sådan kommer du i gang med podcasts

  Du lytter til podcasts via en app eller afspiller direkte her på LUP-siden. Når du lytter til podcasts via app, kan du vælge at abonnere på serier af flere podcastepisoder.

  Apples forinstallerede app til smartphones ‘Podcasts’ er fortsat det mest benyttede program til at afspille podcasts. Det virker dog kun på iPhones og iPads.

  Hvis du har en android-telefon, så skal du selv downloade en podcast app i fx Google Play. Der er rigtig mange valgmuligheder – vi har samlet et udbud af de bedste podcast-apps her.

  Du kan vælge at streame eller downloade en podcast. Hvis du streamer, så afspiller du podcasten direkte over internettet. Alternativt kan du downloade podcasten direkte i app’en. Det betyder, at du kan høre den senere på tidspunkter, hvor din mobil ikke behøver at være på nettet.

  Kilde: https://kontekstoglyd.dk/hvad-er-en-podcast/

 • Mød David fra Klostermarksskolen

  crik-34.jpg

  David Hemmet
  Alt Text: 
  David Hemmet

  David Hemmet er idrætslærer på Klostermarksskolen og fortæller i denne podcast om undervisning i den gamle disciplin cricket. Mød ham i podcasten nedenfor:

  Listen to "Mød din kollega: Cricket i undervisningen" on Spreaker.

   

  Episoden er udgivet september 2018.

 • Mød Maria fra Østervangsskolen

  Maria Grube Andersen er historie- og madkundskabslærer på Østervangsskolen og fortæller her om, hvordan hun kombinerer undervisning i historisk kogekunst med digitale læremidler:

  Listen to "Mød din kollega: Madkundskab" on Spreaker.

   

  Episoden er udgivet september 2018.

Senest opdateret

22.10.2018